Sex tips

Μάθετε για τα λιπαντικά

Εάν η επιλογή ενός sextoy είναι κάπως εύκολη, καθώς όλα βρίσκονται στις αντίστοιχες κατηγορίες τους, επιλέγοντας το κατάλληλο λιπαντικό μπορεί να προκαλέσει σύγχυση ακόμη και στους… έμπειρους παίκτες. Διαβάζοντας τις περιγραφές μπορεί να σας πάρει πολύ χρόνο και οι κατάλογοι των συστατικών, με όλους αυτούς τους τύπους των οργανικών και μη-οργανικών στοιχείων, δεν λένε τίποτα στον μέσο καταναλωτή. Με βάση το νερό, με βάση σιλικόνη, με βάση το λάδι… Ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα παρακάτω θα προσπαθήσουμε να σας δώσουμε μερικές βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την επιλογή του σωστού λιπαντικού.

Εκτός από το να κάνουν τον αυνανισμό και τα παιχνίδια σας πιο «ζωντανά», τα λιπαντικά, επίσης, ελαχιστοποιούν την τριβή κάνοντας όλες τις επαφές σας, σόλο ή με παρέα πιο ευχάριστες. Τα λιπαντικά με βάση το νερό και τη σιλικόνη είναι η ιδανική φυσική βοήθεια στα sextoys σας, σε συνδυασμό με τα προσωπικά σας… υγρά του έρωτα. Τα λιπαντικά, στις μέρες μας, είναι διαθέσιμα σε μια πληθώρα από χρώματα, συνεκτικότητες, και γεύσεις, και το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να πειραματιστείτε δοκιμάζοντας διαφορετικούς τύπους. Άλλωστε η φθηνή τιμή τους το επιτρέπει!

Πρώτα όμως, αυτό που έχετε να κάνετε, είναι να προσπαθήσετε να καταλάβετε γιατί χρειάζεστε ένα λιπαντικό. Σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε στα ερωτικά παιχνίδια σας, για σόλο παιχνίδι ή για συνευρέσεις με τον σύντροφό σας; Σκοπεύετε να το χρησιμοποιήσετε στην κρεβατοκάμαρα ή στο μπάνιο; Είναι για κολπική διείσδυση; Είναι για πρωκτική διασκέδαση; Ή μήπως για αυνανισμό; Αφού έχετε απαντήσει σε όλα αυτά, έχετε κάνει ήδη τη μισή δουλειά στην εύρεση του λιπαντικού που χρειάζεστε. Γενικά, να ξέρετε, υπάρχουν δύο τύποι των λιπαντικών: αυτά με βάση το νερό και αυτά με βάση τη σιλικόνη.

Υδατοδιαλυτά λιπαντικά: Αν αναζητάτε ένα λιπαντικό για όλες τις χρήσεις, τότε θα πρέπει να επιλέξετε σίγουρα ένα με βάση το νερό. Παρά το γεγονός ορισμένα έρχονται με όμορφες μυρωδιές και γεύσεις, ωστόσο σε μερικά υδατοδιαλυτά λιπαντικά μπορεί να περιέχουν ζάχαρη, η οποία μπορεί να επηρεάσει εύκολα το pH του κόλπου της γυναίκας και να τον καταστήσει λιγότερο ανθεκτικό σε λοιμώξεις και βακτήρια. Θυμηθείτε, τα λιπαντικά που έχουν ισχυρή γεύση φρούτου, όπως το ακτινίδιο, φράουλα ή λεμόνι, πρέπει να εφαρμόζεται μόνο πάνω στο δέρμα και όχι στα γεννητικά όργανα. Χρησιμοποιήστε τα παραπάνω για στοματικά παιχνίδια περισσότερο. Ωστόσο, μην ανησυχείτε, γιατί υπάρχουν αρκετά με βάση το νερό λιπαντικά προοριζόμενα για διείσδυση κολπική η πρωκτική.

Η συνοχή των υδατοδιαλυτών λιπαντικών είναι πολύ λεπτότερη, αλλά το κύριο πλεονέκτημα τους είναι η καθολικότητά τους. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν με σχεδόν όλα τα είδη των ερωτικών παιχνιδιών, λάτεξ ή σιλικόνη ή άλλο υλικό και είναι επίσης ιδανικά για όλα τα είδη σεξουαλικών επαφών, κολπικών ή πρωκτικών, ακόμη και στοματικών! Μπορείτε επίσης να τα βρείτε σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και γεύσεων!

Σιλικονούχα λιπαντικά: Δυνατότερα σε συνοχή από τα υδατοδιαλυτά και ταυτόχρονα λεπτότερα σε υφή. Τι σημαίνει αυτό; Οτι πρώτον, διατηρούν την ολισθηρότητά τους για πολύ μεγαλύτερη διάρκεια από τα λιπαντικά με βάση το νερό, χωρίς συχνή ανανέωση και δεύτερον, δεν χρειάζεται εφαρμογή μεγάλης ποσότητας για να καταστεί η επιφάνεια που θέλετε ολισθηρή και ευχάριστη. Αντιθέτως με τα υδατοδιαλυτά λιπαντικά που ανανεώνονται και γίνονται πιο ευχάριστα όταν έρθουν σε επαφή με τα υγρά του κόλπου, τα σιλικονούχα βρίσκουν καλύτερη εφαρμογή στις πρωκτικές σας επαφές καθώς ο πρωκτός δεν διαθέτει δικά του υγρά, συν του ότι απορροφάει σαν σφουγγάρι ότι υγρό υπάρχει μέσα του. Μια απλή επάλειψη στο πέος ή στο ανδρικό ομοίωμα με ένα λιπαντικό σιλικόνης, είναι ικανή να δημιουργήσει ένα υδατοστεγές λιπαντικό φιλμ γύρω του, που και δεν θα απορροφηθεί από το έντερο, αλλά και θα προσδώσει μια διαρκή ολισθηρότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της επαφής.

Τα σιλικονούχα λιπαντικά είναι συμβατά με όλα τα sex toys, δονητές, ακόμα και προφυλακτικά εκτός από ερωτικά βοηθήματα φτιαγμένα από σιλικόνη. Και αυτό γιατί σιλικόνη πάνω σε σιλικόνη ισούται με… καταστροφή! Οπότε μεγάλη προσοχή εδώ μη σας καταστήσει άχρηστο το αγαπημένο σας sex toy λίγο λιπαντικό… κρίμα είναι!

Ένα μικρό μειονέκτημα των λιπαντικών με βάση τη σιλικόνη είναι ότι λεκιάζουν αλλά ευτυχώς δεν πρόκειται για μόνιμο λεκέ (όπως για παράδειγμα το λεκέ που μπορεί να αφήσει ένα έλαιο μασάζ). Ξεπλένεται και φεύγει με σχετική ευκολία ο λεκές στα υφάσματα από σιλικόνη.

 

Λιπαντικό με βάση το λάδι

Το λιπαντικό με βάση το λάδι δεν είναι τόσο ευρέως διαθέσιμο όσο το λιπαντικό με βάση το νερό και το λιπαντικό σιλικόνης. Λόγω της παχιάς σύνθεσής του, ταιριάζει απόλυτα στον ανδρικό αυνανισμό καθώς και στο πρωκτικό σεξ.

Hybrid Lube (υβριδικό λιπαντικό)

Όπως υποδηλώνει το όνομα, το υβριδικό λιπαντικό είναι ένα μείγμα λιπαντικού με βάση το νερό και σιλικόνης. Αυτός ο συνδυασμός οδηγεί σε ένα λιπαντικό που είναι μακράς διαρκείας, λείο αλλά εντελώς πλενόμενο και ασφαλές για το σώμα.

Τα υβριδικά λιπαντικά είναι συμβατά με προφυλακτικά λατέξ αλλά δεν είναι συμβατά με σεξ παιχνίδια σιλικόνης. Θα διαρκέσει μέσω της σεξουαλικής αλληλεπίδρασης στο μπάνιο ή στο ντους, σε αντίθεση με τα λιπαντικά με βάση το νερό, αλλά ακόμα πλένεται εντελώς μετά τη χρήση με σαπούνι και νερό.

Αρωματισμένα λιπαντικά

Το αρωματισμένο λιπαντικό είναι παραφυάδα λιπαντικού με βάση το νερό, με τη συναρπαστική προσθήκη γεύσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό με γεύση όπως θα χρησιμοποιούσατε το λιπαντικό με βάση το νερό, αλλά είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για στοματικό σεξ.

Ειδικά εφέ

Ορισμένα λιπαντικά έχουν πρόσθετα χαρακτηριστικά, όπως εφέ ψύξης ή θέρμανσης. Αυτά είναι τα πιο συχνά λιπαντικά με βάση το νερό με συστατικά όπως μενθόλη ή κανέλα για να παράγουν το αναφερόμενο αποτέλεσμα όταν εφαρμόζονται στο δέρμα.

Τα λιπαντικά ψύξης μπορούν να προσθέσουν μυρμήγκια διέγερσης που συμπληρώνουν τη διέγερση που λαμβάνετε από τον εαυτό σας, το σεξ παιχνίδι σας ή τον σύντροφό σας, ενώ τα λιπαντικά θέρμανσης μπορεί να πληρώνονται σε ανεπιθύμητα ρίγη όταν χρησιμοποιείτε γυάλινα ή μεταλλικά παιχνίδια φύλου ή εναλλάξ κατά τη διάρκεια του σεξ με τον σύντροφό σας σε κρύο. χειμωνιάτικη νύχτα.

Πρωκτικό λιπαντικό

Το πρωκτικό λιπαντικό είναι παχύτερο με υψηλότερο ιξώδες από το συνηθισμένο λιπαντικό με βάση το νερό, οπότε παραμένει εκεί που το βάζετε και παρέχει μια πιο ελαστική, λιπαντική περιοχή για τα παιχνίδια του πρωκτικού σας σεξ και την απόλαυση του πρωκτικού σεξ.

Αυτά τα λιπαντικά πρωκτού είναι συνήθως λιπαντικά με βάση το νερό με παχύτερη σύνθεση και μερικά είναι αδιαφανή και όχι διαυγή, ώστε να μπορείτε να δείτε ακριβώς πού το εφαρμόζετε.