Sex tips

Hands-on: Ταντρικο sex

Tι είναι η φιλοσοφία του Τάντρα;

Υπάρχουν κάποιες σανσκριτικές λέξεις που χρειάζεται να γνωρίζετε αν θέλετε να μυηθείτε στη φιλοσοφία του Τάντρα. Καταρχάς ας αποσαφηνίσουμε τι σημαίνει Τάντρα. Πρόκειται για την ερμηνεία της πληρότητας. Αν θέλαμε να δώσουμε έναν σκοπό στην ανθρώπινη ύπαρξη σύμφωνα με τις ινδικές και κινεζικές καταβολές του Τάντρα, αυτός θα ήταν η ολοκλήρωση του ανθρώπου με την απελευθέρωσή του από το φόβο. Σίγουρα ήσασταν προετοιμασμένοι να διαβάσετε για ταντρικό μασάζ, έντονους οργασμούς και πως να πετύχετε… την ολοκλήρωση αλλά όχι με τον τρόπο που θα την περιέγραφαν δέκα σοφοί στο Μικρό βιβλίο της φιλοσοφίας. Όμως είναι σημαντικό να κατανοήσετε ότι το τάντρα εμπεριέχει μέσα του μια μακρόχρονη ιστορία από προσωπικές εμπειρίες ανθρώπων που διένυσαν τον δικό τους δρόμο προς την προσωπική τους αφύπνιση και δημιούργησαν μια δυναμική διαλεκτική ισοδύναμη ιδεών που θα βρει κανείς σε συγγράμματα του Χέγκελ, του Σαρτρ και του Φρομ. Έτσι λοιπόν το Τάντρα δεν είναι απλά μασάζ, διαλογισμός, καλοσύνη και αιθέρια έλαια. Είναι κάτι πιο βαθύ που δυστυχώς δε μπορούμε σε αυτό το άρθρο παρά να το προσεγγίσουμε επιφανειακά. Δηλαδή μόνο με σκοπό την εγγύτητα και την ηδονή. Και μετά το μικρό disclaimer προχωράμε σε αυτά που θέλετε να διαβάσετε: To yoni και το lingam.

Δυό μικροί Θεοί αγκαλιά

Με τη λέξη yoni συμβολίζεται η θεότητα Shakti, μια κυρίαρχη οντότητα του Ταντρισμού. Λένε ότι η λέξη σημαίνει «ιερός ναός». Γενικά σε βιβλία για το Τάντρα θα δείτε να δίνονται οδηγίες όπως «τώρα βάλε το δάχτυλό σου στην ιερή της σπηλιά». Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε σε ποια ιερή σπηλιά αναφέρεται. Μάλιστα ο άνδρας ενθαρρύνεται από το Τάντρα να δίνει ονόματα λουλουδιών στην…ιερή σπηλιά. Εγώ προσωπικά αν γύρναγε κάποιος να μου πει τη σπηλιά μου «ματζουράνα μου» θα δυσκολευόμουνα. Αλλά επειδή την έκανα τη μελέτη μου, οφείλω να σας ενημερώσω για τα… SOS. Αντίστοιχα, για τη γυναίκα το… ένα Ιερό και τα δύο Όσια ονομάζονται lingam. Το lingam αντιπροσωπεύει τον Θεό Shiva. Τώρα που μάθαμε με ποιους Θεούς παίζουμε, ας βάλουμε τη Shakti και τον Shiva σε θέση Yab-yum. Αυτό είναι… ευκολάκι γιατί όσοι έχετε ασχοληθεί με τη Γιόγκα σίγουρα θα γνωρίζετε αυτή τη στάση.

 

Από δω και πέρα, the sky is the limit. Σε αυτή τη στάση αρχίστε τη μύηση στο Τάντρα συγχρονίζοντας τις αναπνοές σας. Ξεκινήστε με αναπνοές από τη μύτη και εισπνοές από το στόμα. Αφού αισθανθείτε άνετα μπορείτε να αποκτήσετε σταθερή οπτική επαφή. Κοιτάξτε τον σύντροφό σας στα μάτια για δύο λεπτά. Εδώ είναι σημαντικό να πούμε ότι το Τάντρα τονώνει την εμπιστοσύνη ανάμεσα στο ζευγάρι και φέρνει τους δύο ανθρώπους πιο κοντά για να μπορέσουν να επανασυνδεθούν μεταξύ τους αλλά και να αποκτήσουν μια πιο θετική προσωπική εικόνα ο καθένας για τον εαυτό του. Είναι σημαντικό λοιπόν να αφεθείτε. Αυτές τις στιγμές δεν χωρούν σκέψεις για την εμφάνισή σας ή τις προτεραιότητες του σπιτιού. Αυτές οι στιγμές είναι για σας. Γι’ αυτό αφεθείτε στα ερωτικά χάδια του συντρόφου σας και νοιώστε τη φροντίδα και την αποδοχή του.

Αγγίγματα και χάδια: The basics

Δε μπορώ να τονίσω πόσο σημαντική είναι η επιλογή του κατάλληλου μείγματος αιθέριών ελαίων για τα χάδια που θα ακολουθήσουν. Τα έλαια στο μασάζ δημιουργούν μια κατάσταση αρμονικής ισορροπίας στο μυαλό και στο σώμα. Αφροδισιακά έλαια είναι το σανταλόξυλο, το γιασεμί, το τριαντάφυλλο και το ιλάνγκ ιλάνγκ ανάμεσα σε άλλα. Μια σταγόνα αρκεί για να κάνει το άγγιγμα σας αισθησιακό και να διεγείρει τις αισθήσεις του συντρόφου σας. Πριν ξεκινήσετε φροντίστε να έχετε κάνει και λίγο… ατμόσφαιρα. Αρωματικά κεριά, μουσική και φυσικά όταν έχετε μπει στον κόπο να τα κάνετε όλα αυτά δεν θα παραμελήσετε και τον εαυτό σας. Ας προχωρήσουμε τώρα στο άγγιγμα.

Βασικοί κανόνες

  • Μασάζ κάνουμε πάντοτε στα μαλακά σημεία του σώματος.
  • Δεν κάνουμε μασάζ σε περιοχές με ουλές, μελανιές και κιρσώδεις φλέβες.
  • Αν ο/η σύντροφός μας παραπονεθεί για πόνο τότε σταματάμε το μασάζ αμέσως.
  • Όταν αγγίζουμε τον σύντροφό μας η επαφή μας είναι παρατεταμένη και συνεχής. Θα προσέχετε να μην απομακρύνεστε γιατί θα της/του δημιουργήσετε συναισθήματα αποσύνδεσης.

Ένα άγγιγμα κλείνει μέσα του στοργή, μοιρασιά, ανιδιοτέλεια, αυθορμητισμό. Σύνδεση και ενότητα.

Θα δώσουμε δύο ενδεικτικά παραδείγματα σύνδεσης, ενότητας και αισθησιασμού, ένα για τ’ αγόρια και ένα για τα κορίτσια.

Αγόρια, ξεκινήστε από την περιοχή της κοιλιάς και χαϊδέψτε την με κυκλικές κινήσεις χρησιμοποιώντας την μία παλάμη μετά την άλλη. Πάντοτε με λαδάκι στο χέρι κινηθείτε στο στέρνο της με κοφτές, αποφασιστικές κινήσεις – πάντοτε με την παλάμη. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας να αισθανθεί το σώμα της συντρόφου σας να ανταποκρίνεται. Υπάρχει ένας ρυθμός στο χάδι – όπως και στο φιλί. Είναι τα τέσσερα τέταρτα. (ναι, ναι δε κάνω πλάκα!) Μην βιάζεστε και μην προσπαθείτε ν’ αγγίξετε τα… ιερά ή το στήθος της ακόμη. Στο ρυθμό και με κυκλικές κινήσεις θα προσεγγίσετε το στήθος χωρίς να αγγίξετε τη θηλαία άλω (είναι η σκούρα περιοχή γύρω από τη θηλή) ή τη θηλή. Να σας πω εδώ ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τα χείλη σας οποιαδήποτε στιγμή το επιθυμείτε. Παίξτε πρώτα με την περιοχή γύρω από τη θηλή και μετά τσιμπήστε ελαφρά τη θηλή ή γενικά σολάρετε σε όποιο ρυθμό θέλετε – είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Πολύ σημαντικό είναι να αναγνωρίζετε τι αρέσει στη σύντροφό σας και να την κάνετε να αισθάνεται καλά. Η γυναίκα μπορεί να έχει οργασμό με αυτή την τεχνική.

Κορίτσια, εσείς θα ασχοληθείτε με το lingam. Το Τάντρα λέει πως οποιαδήποτε από τις κοινές πρακτικές του μασάζ μπορεί να χρησιμοποιηθεί την ώρα που… δοξάζετε τον μικρό Θεό του συντρόφου σας. Αυτό που είναι εξαιρετικά σημαντικό είναι να ασχοληθείτε με το χαλινό, μία δερματική πτυχή που συνδέει τη βάλανο με τον κυρίως… Θεούλη. Το χαλινό το αγγίζουμε με τον αντίχειρα κάνοντας κίνηση όπως στο ρολόι δέκα με δύο. Μη ξεχνάτε το λαδάκι. Εγγυημένα πράγματα.

Το φιλί στο χαλινό και μετά μόνη σου

Από τα ενδιαφέροντα σημεία στο Τάντρα είναι το φιλί που σε κάνει… ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Λένε πως ένα ρούφηγμα στο χαλινό των ούλων (στο πάνω χείλος) μπορεί να προκαλέσει έντονη διέγερση και οργασμό. Δεν το έχουμε δοκιμάσει ακόμα. Αλλά το erotic-lab του Savoir Ville διανυκτερεύει – σαν τους Masters and Johnson ένα πράγμα. Και φυσικά το Τάντρα είναι μια απεραντοσύνη αισθήσεων – δε μπορούμε φυσικά να γράψουμε εδώ όλες τις λεπτομέρειες. Ελπίζουμε ότι όσα παραθέσαμε μπορεί να χρησιμεύσουν σαν αφορμή για τη δική σας προσωπική μελέτη